Bortravel ✔

Bortravel ✔

Dana 3.5.2018. u 9:30h je naveden autoprevoznik angazovao vozaca koji je evidentno bio umoran te je na autoputu za Nis par puta zadremao. Vise putnika je primetilo da su mu oci zatvorene i da se neprestano naginje ka volanu i uspravlja. Toliko se vozac izgubio da je cak pogresio skretanje, iskljucio se sa autoputa i zaputio ka Vrnjackoj banji da bi se kasnije okrenuo i vratio na autoput. I, naravno, autobus je kasnio. Prvi put imam negativo iskustvo sa ovim autoprevoznikom ali svakako nije zanemarljiv. Ne preporucujem da se Bortravel izbegava vec se nadam da ce ovo neko od zaposlenih procitati i zapitati se. Toliko.

Bor


Odgovor kompanije Bortravel:

"Čitajući Vašu e mail poruku, a istovremeno smo opazili putem društvenih mreža,u vezi kritike na Vašem portalu pristupili smo proveri navoda iz kritike, jer kao privredno društvo koje posluje i obavlja prevoz putnika već 23 godine, zapošljava 190 radnika, u svom voznom parku poseduje 120 vozila, bitno nam je da svaki naš putnik bude zadovoljan pruženom uslugom i da u radu dobijamo što više pohvala umesto kritika.

Molimo Vas da lice koje je ostavilo kritiku na Vašoj internet strani, a čije podatke sigurno posedujete, uputite da uloži prijavu na rad voznog osoblja na telefon: 030/444-760 ili na e mail adresu: podrska@bortravel.net kako bi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača prijava bila zavedena pod određenim brojem i kako bi se po njoj postupilo u zakonskom roku.

Ukoliko su navodi tačni a nezadovoljan korisnik prevoza potvrdi u pisanoj izjavi te navode, spremni smo i rešeni da vozača suspendujemo ili čak raskinemo radni odnos sa vozačem u skladu sa Zakonom o radu.

Još jednom se zahvaljujemo uredništvu Vašeg portala na skretanju pažnje na ovaj problem, i dodajemo da smo uvek spremni da izađemo u susret svakoj kritici na rad jer jedino na taj način možemo da podignemo usluge na viši nivo."

Podelite ovo sa drugima!