Turistička agencija i neispoštovan dogovor

Nema lepšeg trenutka nego kada odete na zasluženi odmor – da li je to letovanje sa društvom, sa porodicom ili sami, ili zimovanje u stranoj zemlji ili na domaćim planinama, odmor uvek treba da bude zabavan i pun uzbuđenja. Onda kada se odlučite da hoćete da promenite sredinu, gledate kakvu ponudu ima svaka turistička agencija, upoređujete aranžmane, cene, razgledate smeštaj na različitim sajtovima kako biste doneli što bolju odluku.

Kako postupiti kada turisticka agencija ne ispostuje dogovoreno?

Ako ste već odlučili koji aranžman želite, turistička agencija vam je već izdala potvrdu o uplati, ali je došlo do nekih promena aranžmana. U tom slučaju, ukoliko je došlo do promene aranžmana pre vašeg polaska na put, turistička agencija je dužna da vas obavesti o svim promenama, gde vi možete da prihvatite promene ili da raskinete ugovor bez naknade. U slučaju raskida ugovora, turistička agencija je dužna da refundira sva uplaćena sredstva.

Ali, koje korake možete da preduzmete ako turistička agencija odstupi od aranžmana na bilo koji način, a ne obavesti vas – promena vašeg smeštaja, nepoštovanje programa putovanja, kao i mnogih drugih velikih i malih detalja, a vi ste već krenuli na put ili stigli na svoje odredište? Ako se nezadovoljstvo pojavi, ili turistička agencija odstupi od bilo kojih stavki ugovorenog programa putovanja, potrebno je da znate kako da postupite u tom slučaju. Ovo su najbolji koraci kako da postupite kada turistička agencija ne ispoštuje dogovoreno.

Razgovor sa predstavnikom turističke agencije

Najlakši i najbrži način da pokušate da otklonite nedostatke koje ste primetili i vaše nezadovoljstvo bude rešeno je da porazgovarate sa predstavnikom turističke agencije kod koje ste kupili aranžman. Ta osoba je zadužena za to da sve ili bar veliki deo aranžmana koji ste kupili bude tačan – od udaljenosti vašeg smeštaja do plaže, preko svih sitnih i velikih kvarova (pokvarena sijalica i treba je zameniti, do potpune zamene aparata). Ona turistička agencija kod koje ste kupili aranžman mora da garantuje detalje tog aranžmana, ili ukoliko je situacija drastično drugačija od obećanog, mora da ispravi i reši vaše nezadovoljstvo.

Pismeni prigovor koji dobija turistička agencija

Ukoliko razgovor sa predstavnikom turističke agencije nije učinkovit i ne možete ispraviti nezadovoljstvo, sledeći najbolji korak je da se uloži pismeni prigovor na aranžman, njegove delove ili neispoštovanu obavezu prema vama. U slučaju da je turistička agencija odstupila od ugovorenog programa putovanja, najbolje je da na licu mesta napravite pismeni prigovor, odštampate ga u nekoliko primeraka i jedan primerak date predstavniku turističke agencije na licu mesta. Ukoliko je neki fizički objekat u pitanju (neispravno kupatilo, kuhinja ili krevet), obavezno slikajte neispravnosti kako biste mogli kasnije da potvrdite svoj prigovor kod turističke agencije kod koje ste kupili aranžman.

Prijava turističke agencije inspekciji

Ukoliko prethodna dva postupka nisu učinkovita i vi i turistička agencija ne možete da dođete do rešenja koje je prihvatljivo obema stranama, možete se odlučiti da podnesete prijavu turističkoj inspekciji nadležnom Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Turistička inspekcija na osnovu vaše prijave utvrđuje činjenice, da li je prigovor osnovan, da li i koje usluge nisu izvršene ili su nepotpuno izvršene pa se zbog toga javilo nezadovoljstvo, odnosno da li postoji osnov za sniženje cene ili možda povraćaja uplaćenog novca. Ali, turistička inspekcija nema ovlašćenje da naloži turističkoj agenciji da nezadovoljnom ili oštećenom putniku vrati razliku u ceni, tako da u ovom trenutku putnik može da ostvari svoja prava u vansudskom poravnanju ili da podnese tužbu nadležnom sudu.

Mi naravno predlažemo prvi i drugi način rešavanja ovog nezadovoljstva, jer smatramo da je najefektivnije otvoreno i smireno popričati sa predstavnicima turističkih agencija i izneti svoje nezadovoljstvo. Može da se desi i da vaše nezadovoljstvo odmah bude rešeno na licu mesta – dobijete drugačiji smeštaj ako vaš trenutni nije po specifikacijama aranžmana, ili ukoliko se desio neki kvar u vašem apartmanu, turistička agencija može da pošalje lokalne majstore da reše problem.

Da li ste možda imali sličnu situaciju gde turistička agencija nije ispoštovala detalje aranžmana i pojavilo se nezadovoljstvo? Vaša iskustva su nam bitna i možete ih ostaviti ovde. Pošaljite nam komentare, a mi ćemo se potruditi da ih prosledimo na pravu adresu!

Podelite ovo sa drugima!