NikadViše Skener: Vip Mobile Usluge

Upoznajte se sa trećim operatorom u Srbiji, saznajte koje su to Vip Mobile usluge i šta se razlikuje od konkurentnih kompanija, Telenor-a i MTS-a. Treći i ,,najmlađi’’ mobilni operator u Srbiji, Vip Mobile, počeo je sa radom sredinom 2007. godine. Komercijalni rad u Srbiji je zvanično počeo 9. jula 2007. godine, a u aprilu 2009. godine ovaj operator je dosegao cifru od milion korisnika. Danas, Vip ima više od 2,5 miliona korisnika i tako zauzima oko 23% tržišnog učešća (izvor: RATEL). Sam Vip Mobile je u vlasništvu veće grupe operatora mobilne i fiksne telefonije koja se zove A1 Telekom Austria, nastala spajanjem dva austrijska giganta telekomunikacije, Mobilkom-a i Telekom Austria. Trenutno u Vip-u radi više od 900 ljudi, sedište je u Beogradu, a poslovnice se mogu naći širom Srbije.

Vip Mobile Usluge
Trenutne Vip Mobile usluge su:
– usluge mobilne telekomunikacije
usluge mobilnog interneta
– ostale usluge i rešenja.

Mobilna telekomunikacija

Kao što je već spomenuto, Vip Mobile usluge danas koristi oko 2,5 miliona korisnika, što čini 23% od ukupnog broja srpskih korisnika. Treći je u redu po broju korisnika: na drugom mestu je Telenor sa 2 miliona i 800 hiljada i tržišnim udelom od 31%, dok je MTS na prvom mestu sa tržišnim udelom od 46% i oko 4 miliona i 200 hiljada korisnika.

Vip Mobile Usluge

Vip Mobile osnovnim GSM signalom pokriva 88,6% teritorije Srbije i 99,13% stanovništva. A što se tiče brze 4G (LTE) mreže, Vip Mobile je odmah iza Telenora i pokriva 36,5% teritorije i 79,93% stanovništva. Sva tri operatora imaju skoro pa stoprocentnu pokrivenost teritorije i stanovništva osnovnim GSM signalom, ali kada je u pitanju 4G (LTE) mreža, tu Telenor i Vip Mobile nadmašuju MTS.

Vip Mobile Usluge

Privatni kao i poslovni korisnici mogu da ostvare saradnju sa ovim operatorom i pretplate se na neke od velikog broja paketa prema svojim potrebama i željama. U Vip Mobile usluge spadaju dve vrste računa, pripejd i postpejd, uz svoje SIM kartice. Pripejd je anoniman i zahteva uplatu određenih sume novca kao kredita kako bi funkcionisao, i uplate se mogu izvršiti na svim ovlašćenim mestima. S druge strane postoji postpejd koji zahteva potpisivanje ugovora i korisnik se time obavezuje da plaća usluge od 12 meseci do 24 meseca, zavisno od dogovora koji je korisnik sklopio sa operatorom.
Što se tiče samih cena po minutu razgovora, cena poruka i cena interneta (100 kb prenetih podataka), cene za pripejd i postpejd pakete se razlikuju. Tako cene za pripejd su sledeće:
1 minut razgovora iznosi 11,9 RSD
1 SMS poruka iznosi 5,9 RSD
Internet prenos u domaćem saobraćaju (100 kb) iznosi 5,9 RSD
1 MMS poruka iznosi 12 RSD.
Sa druge strane, cene za postpejd su nešto jeftinije, i nakon što korisnik potroši minute, poruke i internet prenos koji su uključeni u mesečnu pretplatu, Vip Mobile ih tarifira po sledećem šablonu:
1 minut razgovora iznosi 7,9 RSD
1 SMS poruka iznosi 3,9 RSD
Internet prenos u domaćem saobraćaju (100 kb) iznosi 5 RSD
1 MMS poruka iznosi 12 RSD.
Ono što smatramo da je najbitnije napomenuti, a tiče se cena koje Vip Mobile nudi, to je da ovaj operator jedini u Srbiji ne naplaćuje uspostavu poziva (MTS i Telenor naplaćuju ovu uslugu 11,9 RSD koliko košta i 1 minut razgovora). Takođe, Vip Mobile ne naplaćuje 3G uslugu kao ni Telenor; ovi operatori su izbacili mesečnu naknadu za 3G uslugu, i jednini je MTS koji i dalje svojim korisnicima naplaćuje ovu uslugu.

Usluge mobilnog interneta i ostale Vip Mobile usluge

Vip Mobile nudi i internet usluge koje su malo drugačije u odnosu na konkurenciju: umesto da se konekcija uspostavlja fizički (preko kabla), Vip nudi takozvani paket Kućni Net, paket uz koji korisnik dobija ruter koji se priključuje na 4G mrežu, i tako uspostavlja razmenu podataka između laptopa ili telefona i intereneta. Ovakav način pristupa internetu je malo drugačiji od onog koji nudi konkurencija i relativno je nov. Cene se kreću od 999 RSD do 1699 RSD na mesečnom nivou u odnosu na protok na koji se korisnik odluči.
Ostale usluge koje Vip Mobile nudi su mnogobrojne, i razlikuju se od zavisnosti da li je korisnik poslovni ili privatni. Tako za poslovne korisnike, u koje spadaju mali i srednji biznisi i velike kompanije u ponudi su privatne mreže (virtual private network – VPN), biznis mobilne tarife, kao i neka poslovna rešenja – Biz Cloud, menadžer voznog parka, Telehousing, i mnoga druga.
Za privatne korisnike dodatne usluge koje Vip Mobile nudi su više zabavnog karaktera pa korisnici mogu da pristupe bazi filmova preko MagicBox usluge, VipDrop usluge koja skladišti podatke na Vip-ovim serverima kako ih korisnici ne bi izgubili, kao i pametne ogrlice preko kojih korisnici mogu da prate lokaciju svojih ljubimaca.

Dobre i loše Vip mobile usluge

Što se dobrih strana tiče, možemo da istaknemo da je Vip Mobile napravio dva velika koraka u korist svojih korisnika koje ostala dva operatora delimično ili u celini nisu uradili. Prvi korak je taj da su izbacili naplaćivanje uspostave poziva (MTS i Telenor i dalje naplaćuju ovu uslugu). Tako su omogućili svojim korisnicima da više razgovaraju.
Drugi korak je taj da ne naplaćuju 3G uslugu (MTS i dalje to radi iz nekog razloga). Ne vidimo razlog zašto se konkurentni operatori ne bi ugledali na ove poteze.

Što se loših strana tiče, iako je neobično, nismo primetili Vip Mobile usluge koje zaostaju u odnosu na konkurenciju. Da li vi možda imate da navedete nešto konkretno, neku ideju koja bi bila loša strana ovog operatora? Možete ostaviti svoj komentar ovde.

 

 

Podelite ovo sa drugima!