NikadViše Skener: Telenor

Telenor d.o.o., kompanija koja pruža usluge telekomunikacije u Srbiji, je grana kompanije Telenor Grupe čije je sedište u Norveškoj. Telenor je u Srbiju došao 2006. godine tako što je postao jedini vlasnik tadašnje kompanije Mobtel Srbija (kasnije preimenovana u Mobi 63) otkupivši akcije od države Srbije i drugih akcionara po ceni od milijardu i 513 miliona evra. Pored Srbije, Telenor još posluje u 14 zemalja. Telenor kao svetska kompanija zapošljava oko 30000 ljudi, a samo u Srbiji ima oko 1200 zaposlenih. Vredi napomenuti da je Telenor prvi od stranih operatora došao u Srbiju i pojavio se kao prva konkurencija MTS-u na tadašnjem tržištu. Do tada, glavna konkurencija je bio Mobi 63.

skener

Telenor trenutno nudi sledeće usluge:
– Mobilna telekomunikacija
– Fiksna telekomunikacija (ali samo za pravna lica)
usluge mobilnog interneta i mnoge druge usluge i rešenja.

U ovom članku ćete moći da se upoznate sa poslovanjem još jedne telekomunikacijske kompanije u Srbiji, i videti kako se snalaze među konkurencijom.

Mobilna telekomunikacija

Prema istraživanjima Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), danas Telenor u Srbiji ima oko 2 miliona i 800 hiljada aktivnih korisnika (31% ukupnog broja korisnika) i drugi je po redu po broju korisnika mobilne telefonije (iza MTS-a koji drži oko 46% svih aktivnih korisnika mobilne telefonije i o kojem je bilo reči u prethodnom članku koji možete pročitati ovde).

Što se tiče pokrivenosti teritorije i stanovništva, Telenor pokriva osnovnim GSM signalom 91,9% teritorije i 99,42% stanovništva. Kada je reč o brzoj mreži, LTE, Telenor pokriva 59,85% teritorije Srbije i 90,27% stanovništva. LTE mreža je zastupljena u najvećim gradovima, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i u mnogim drugim gradovima i mestima.

Trenutno, Telenor je lider u pokrivenosti najjačim, 4G (LTE) signalom u Srbiji, dok je drugi iza njega Vip Mobile, a poslednji je MTS.

I privatni i poslovni korisnici su u mogućnosti da se pretplate na neke od mnogobrojnih paketa koje Telenor nudi, shodno svojim potrebama i željama. Telenor u sastavu svoje mobilne telekomunikacije nudi i pripejd i postpejd vrste računa i SIM kartica. Za postpejd se potpisuje ugovor i korisnik je obavezan da plaća usluge 24 meseca. A što se tiče pripejda, on je kao i kod konkurentnih operatora anoniman i zahteva uplatu određene sume kako bi se broj koristio. Uplata može da se izvrši na svim mestima koja su ovlašćena za pružanje usluge dopuna.

Cena po minutu razgovora, cena poruka i cena interneta (100 kb prenešenih podataka), cene za pripejd i sve postpejd pakete (sem Prenesi Start) su iste i iznose:
– uspostava veze se naplaćuje i iznosi 11,9 RSD
– 1 minut razgovora iznosi 11,9 RSD
– 1 SMS poruka iznosi 5,9 RSD
– Internet u domaćem saobraćaju (100 kb) iznosi 6 RSD
– 1 MMS poruka iznosi 15 RSD

Naravno, da ne dođe do zabune, a tiče se postpejd paketa: gore navedene cene važe nakon što korisnik iskoristi sve minute, poruke i internet protok koji su uključeni u paket.

Što se tiče najosnovnijeg postpejd paketa, Telenor nudi nešto jeftinije cene usluga. Nakon što se iskoriste minuti, SMS poruke i internet koji su u sklopu paketa, uspostava veze iznosi 9,9 RSD, cena jednog minuta razgovora iznosi 9,9 RSD, cena SMS poruke iznosi 4,9 RSD, a cena za internet prenos od 100 kb i MMS su iste i iznose 6 RSD odnosno 15 RSD. Naravno, i ove cene važe nakon što korisnik iskoristi sve minute, poruke i internet protok predviđen tim paketom.

Fiksna telekomunikacija

Telenor za sada nudi samo pravnim licima (kompanijama, lancima, itd.) svoje usluge fiksne telefonije. Fiksna telefonija je isključivo rezervisana za poslovne korisnike, i privatna lica je ne mogu koristiti niti se pretplatiti na istu. Pored fiksne telefonije, Telenor u sklopu ponude za biznis korisnike nudi ADSL internet i mnoge druge usluge.

Najjeftiniji paket koji Telenor nudi u sklopu fiksne poslovne telefonije iznosi 708 RSD po broju, i zajednički kredit na nivou kompanije 0 RSD. U tom paketu cena nacionalnog poziva ka fiksnoj mreži je 1,44 RSD, a ka mobilnoj mreži je 10,8 RSD, dok cene poziva u okviru kompanije iznose 0 RSD. To je za nijansu skuplje od konkurentnog operatora, MTS-a. Ukoliko ste zainteresovani, možete videti sve cene usluga koje Telenor nudi ovde.

 

Pored glavne delatnosti, telekomunikacije, Telenor ima još usluga koje korisnici mogu da koriste. U te usluge spadaju:
Telenor banka – digitalna banka, drugi digitalni servisi, menadžment vozila, Virtual Private Network (VPN) usluge i mnogi drugi. O Telenor banci će biti reči u nekoj od narednih objava.

Dobre strane Telenora

            Kako smo istražili poslovanje još jednog operatora u Srbiji, naišli smo na raznovrsne ponude vezane za pakete mobilne telefonije koji su prihvatljivi i po ceni i po uslugama koje uključuju.

Ono što odvaja Telenor od konkurencije je najveća pokrivenost teritorije i stanovništva najbržim do sada, 4G ili LTE signalom.

Ovim potezom su omogućili svojim korisnicima da brzo skidaju i šalju podatke preko interneta. Takođe, glas se čuje čisto, signal ne kasni i nema šumova i prekida.

Takođe je važno napomenuti da kada god se nabrajaju najbolji poslodavci u Srbiji, Telenor se uvek nađe pri vrhu liste.

Loše strane Telenora

Što se loših strana Telenora tiče, sama cena usluga je na prvom mestu. Cene su za nijansu skuplje u odnosu na konkurentne operatore (MTS i Vip Mobile imaju prihvatljiviju cenu za iste usluge). Iako se razlika u cenama svodi na svega nekoliko dinara, korisnici se često odluče da promene operatora baš zbog te razlike u ceni. Na primer, korisnici koji puno telefoniraju kada svedu račun mogu da odu kod drugog operatora jer nude istu uslugu povoljnije.

Telenor, kao i MTS, naplaćuje uspostavu poziva. Na taj način se korisnicima skraćuje vreme i sredstva koje mogu da iskoriste za razgovor.

I ova karakteristika može da utiče na korisnike da promene operatora jer tako mogu da dobiju istu uslugu za nižu cenu i pri tome uštede. Kao što smo rekli u prethodnoj objavi, za sada jedini operator koji ne naplaćuje uspostavljanje veze je Vip Mobile.

Za dodatne informacije, posetite zvaničnu stranicu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge  gde možete pronaći detaljne izveštaje o telekomunikacionim operatorima i standardima koje moraju da zadovolje. Izveštaji su otvoreni javnosti, i za uvid nije potrebna nikakva registracija.

A ukoliko ste zainteresovani da ostavite svoj komentar na usluge koje nudi Telenor, to možete uraditi na našem sajtu.

 

Dopada vam se? Podelite sa drugima!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email