NikadViše Skener: Telenor

Telenor d.o.o., kompanija koja pruža usluge telekomunikacije u Srbiji, je grana kompanije Telenor Grupe čije je sedište u Norveškoj. Telenor je u Srbiju došao 2006. godine tako što je postao jedini vlasnik tadašnje kompanije Mobtel Srbija (kasnije preimenovana u Mobi 63) otkupivši akcije od države Srbije i drugih akcionara po ceni od milijardu i 513 miliona evra. Pored Srbije, Telenor još posluje u 14 zemalja. Telenor kao svetska kompanija zapošljava oko 30000 ljudi, a samo u Srbiji ima oko 1200 zaposlenih. Vredi napomenuti da je Telenor prvi od stranih operatora došao u Srbiju i pojavio se kao prva konkurencija MTS-u na tadašnjem tržištu. Do tada, glavna konkurencija je bio Mobi 63.

skener

Telenor trenutno nudi sledeće usluge:
– Mobilna telekomunikacija
– Fiksna telekomunikacija (ali samo za pravna lica)
usluge mobilnog interneta i mnoge druge usluge i rešenja.

U ovom članku ćete moći da se upoznate sa poslovanjem još jedne telekomunikacijske kompanije u Srbiji, i videti kako se snalaze među konkurencijom.

Mobilna telekomunikacija

Prema istraživanjima Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), danas Telenor u Srbiji ima oko 2 miliona i 800 hiljada aktivnih korisnika (31% ukupnog broja korisnika) i drugi je po redu po broju korisnika mobilne telefonije (iza MTS-a koji drži oko 46% svih aktivnih korisnika mobilne telefonije i o kojem je bilo reči u prethodnom članku koji možete pročitati ovde).

Što se tiče pokrivenosti teritorije i stanovništva, Telenor pokriva osnovnim GSM signalom 91,9% teritorije i 99,42% stanovništva. Kada je reč o brzoj mreži, LTE, Telenor pokriva 59,85% teritorije Srbije i 90,27% stanovništva. LTE mreža je zastupljena u najvećim gradovima, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i u mnogim drugim gradovima i mestima.

Trenutno, Telenor je lider u pokrivenosti najjačim, 4G (LTE) signalom u Srbiji, dok je drugi iza njega Vip Mobile, a poslednji je MTS.

I privatni i poslovni korisnici su u mogućnosti da se pretplate na neke od mnogobrojnih paketa koje Telenor nudi, shodno svojim potrebama i željama. Telenor u sastavu svoje mobilne telekomunikacije nudi i pripejd i postpejd vrste računa i SIM kartica. Za postpejd se potpisuje ugovor i korisnik je obavezan da plaća usluge 24 meseca. A što se tiče pripejda, on je kao i kod konkurentnih operatora anoniman i zahteva uplatu određene sume kako bi se broj koristio. Uplata može da se izvrši na svim mestima koja su ovlašćena za pružanje usluge dopuna.

Cena po minutu razgovora, cena poruka i cena interneta (100 kb prenešenih podataka), cene za pripejd i sve postpejd pakete (sem Prenesi Start) su iste i iznose:
– uspostava veze se naplaćuje i iznosi 11,9 RSD
– 1 minut razgovora iznosi 11,9 RSD
– 1 SMS poruka iznosi 5,9 RSD
– Internet u domaćem saobraćaju (100 kb) iznosi 6 RSD
– 1 MMS poruka iznosi 15 RSD

Naravno, da ne dođe do zabune, a tiče se postpejd paketa: gore navedene cene važe nakon što korisnik iskoristi sve minute, poruke i internet protok koji su uključeni u paket.

Što se tiče najosnovnijeg postpejd paketa, Telenor nudi nešto jeftinije cene usluga. Nakon što se iskoriste minuti, SMS poruke i internet koji su u sklopu paketa, uspostava veze iznosi 9,9 RSD, cena jednog minuta razgovora iznosi 9,9 RSD, cena SMS poruke iznosi 4,9 RSD, a cena za internet prenos od 100 kb i MMS su iste i iznose 6 RSD odnosno 15 RSD. Naravno, i ove cene važe nakon što korisnik iskoristi sve minute, poruke i internet protok predviđen tim paketom.

Fiksna telekomunikacija

Telenor za sada nudi samo pravnim licima (kompanijama, lancima, itd.) svoje usluge fiksne telefonije. Fiksna telefonija je isključivo rezervisana za poslovne korisnike, i privatna lica je ne mogu koristiti niti se pretplatiti na istu. Pored fiksne telefonije, Telenor u sklopu ponude za biznis korisnike nudi ADSL internet i mnoge druge usluge.

Najjeftiniji paket koji Telenor nudi u sklopu fiksne poslovne telefonije iznosi 708 RSD po broju, i zajednički kredit na nivou kompanije 0 RSD. U tom paketu cena nacionalnog poziva ka fiksnoj mreži je 1,44 RSD, a ka mobilnoj mreži je 10,8 RSD, dok cene poziva u okviru kompanije iznose 0 RSD. To je za nijansu skuplje od konkurentnog operatora, MTS-a. Ukoliko ste zainteresovani, možete videti sve cene usluga koje Telenor nudi ovde.

 

Pored glavne delatnosti, telekomunikacije, Telenor ima još usluga koje korisnici mogu da koriste. U te usluge spadaju:
Telenor banka – digitalna banka, drugi digitalni servisi, menadžment vozila, Virtual Private Network (VPN) usluge i mnogi drugi. O Telenor banci će biti reči u nekoj od narednih objava.

Dobre strane Telenora

            Kako smo istražili poslovanje još jednog operatora u Srbiji, naišli smo na raznovrsne ponude vezane za pakete mobilne telefonije koji su prihvatljivi i po ceni i po uslugama koje uključuju.

Ono što odvaja Telenor od konkurencije je najveća pokrivenost teritorije i stanovništva najbržim do sada, 4G ili LTE signalom.

Ovim potezom su omogućili svojim korisnicima da brzo skidaju i šalju podatke preko interneta. Takođe, glas se čuje čisto, signal ne kasni i nema šumova i prekida.

Takođe je važno napomenuti da kada god se nabrajaju najbolji poslodavci u Srbiji, Telenor se uvek nađe pri vrhu liste.

Loše strane Telenora

Što se loših strana Telenora tiče, sama cena usluga je na prvom mestu. Cene su za nijansu skuplje u odnosu na konkurentne operatore (MTS i Vip Mobile imaju prihvatljiviju cenu za iste usluge). Iako se razlika u cenama svodi na svega nekoliko dinara, korisnici se često odluče da promene operatora baš zbog te razlike u ceni. Na primer, korisnici koji puno telefoniraju kada svedu račun mogu da odu kod drugog operatora jer nude istu uslugu povoljnije.

Telenor, kao i MTS, naplaćuje uspostavu poziva. Na taj način se korisnicima skraćuje vreme i sredstva koje mogu da iskoriste za razgovor.

I ova karakteristika može da utiče na korisnike da promene operatora jer tako mogu da dobiju istu uslugu za nižu cenu i pri tome uštede. Kao što smo rekli u prethodnoj objavi, za sada jedini operator koji ne naplaćuje uspostavljanje veze je Vip Mobile.

Za dodatne informacije, posetite zvaničnu stranicu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge  gde možete pronaći detaljne izveštaje o telekomunikacionim operatorima i standardima koje moraju da zadovolje. Izveštaji su otvoreni javnosti, i za uvid nije potrebna nikakva registracija.

A ukoliko ste zainteresovani da ostavite svoj komentar na usluge koje nudi Telenor, to možete uraditi na našem sajtu.

 

 

Podelite ovo sa drugima!