Često postavljana pitanja

 

 • Kako da ostavim komentar?

  Popunite tri polja u formi koju možete naći klikom OVDE
  Nikakva registracija na sajtu nije potrebna da biste ostavili komentar.

 • Šta podrazumeva dobar komentar?

  Dobar komentar podrazumeva da kratko i jasno iskažete svoje nezadovoljstvo: kako se desila ta situacija, čime ste bili nezadovoljni i eventualno da li su zaposleni u firmi reagovali na žalbu. Ukoliko smatrate da je vaša situacija kompleksnija, možete nam pisati na kontakt@nikadvise.com.

 • Kako da pošaljem celu priču, a ne samo jedan komentar?

  Jedan komentar može da ima do 200 reči (ili 5000 karaktera). To odgovara dužini jednog paragrafa. Ali, ukoliko smatrate da vaše nezadovoljstvo ne može da stane u 200 reči, možete nam poslati detaljniji opis situacije na kontakt@nikadvise.com

 • Da li i kada ćete objaviti moj komentar?

  U zavisnosti od sadržaja vašeg komentara odlučujemo da li ćemo ga objaviti ili ne. Ali, svi vaši komentari se nalaze u našoj bazi podataka i možemo ih objaviti kasnije.

 • Poslao sam komentar. Zašto mi ništa niste odgovorili?

  Naš sajt trenutno nema mogućnost automatskog odgovora na mejlove a usled velikog broja komentara koji pristižu, nismo u mogućnosti da svakom pojedinačno odgovorimo, već se fokusiramo da objavimo i obavestimo kompanije o pristiglom komentaru. Ukoliko ste ostavili validnu imejl adresu, na svakog meseca ćete dobiti naš bilten preko kojih ćete biti obavešteni o koracima koje smo preduzeli.

 • Nemam imejl adresu. Kako da ostavim komentar?

  Nažalost, nije moguće ostaviti komentar bez imejl adrese, jer nam ona služi da vas u što kraćem roku obavestimo o eventualnom odgovoru na komentar koji je došao iz firme.

 • Ako postavim komentar, da li je anoniman?

  Svi komentari koje postavite su anonimni, firmama prosleđujemo samo sadržaj komentara.

 • Da li firme mogu da utiču na komentare?

  Ne. Nijedna firma nema nikakav uticaj na bilo koju informaciju koja je postavljena na sajtu niti ima načina da dođe do saznanja ko je tu informaciju postavio. Naš cilj je da omogućimo nezadovoljnim korisnicima da brzo i efikasno proslede svoje komentare kompanijama kojima su namenjeni.

 • Da li se naplaćuje ostavljanje komentara?

  Ne. Ovaj portal će uvek biti besplatan za sve njegove korisnike – mušterije nezadovoljne uslugom ili proizvodom neke firme ili institucije.

 • Želim da objavim bezobrazan komentar, da li je to moguće?

  Naravno da jeste, jedino bismo vas zamolili da se držite učtivog jezika tako da komentar ne sadrži neprimeren sadržaj.

 • Koliko komentara mogu da postavim?

  Sve zavisi od toga koliko komentara želite da postavite u toku dana i da li se odnose na jednu te istu stvar. Naši anti spam sistemi će Vas upozoriti ukoliko preterate ili čak i onemogućiti dalje ostavljanje komentara.

 • Šta se dešava nakon postavljanja mog komentara?

  Vaše komentare čuvamo u našoj bazi podataka i zajedno sa komentarima drugih korisnika šaljemo firmi kojima su upućeni.

 • Na koji način održavate sajt?

  Sajt održavamo sami, pomoću naših sredstava i u naše slobodno vreme.

 • Koliko vremena je potrebno da prosledite moj komentar firmi?

  Tačno vreme varira u zavisnosti od broja komentara koje dobijamo, ali za svaki komentar reagujemo brzo. Ne zavisi samo od nas već i od firmi – koliko će brzo one reagovati. Ukoliko se firme odmah odazovu, sve teče glatko. Ukoliko se ne odazovu, proces može potrajati.

 • Zašto vam je potrebna moja imejl adresa?

  Vaša imejl adresa nam je potrebna da bismo vas obavestili da je firma na koju ste se žalili dobila vaše komentare, kao i da li su odgovorili na iste.

 • Želimo da se komentar o našoj kompaniji izbriše sa sajta.

  Komentari koji su korisnici ostavili na naš sajt nije moguće obrisati, kao ni one publikovane. Smatramo da je neiskazano nezadovoljstvo isto bitno koliko i iskazano zadovoljstvo.

 • Želimo da nam pomognete da ostvarimo bolji odnos sa potrošačima.

  Uvek smo na usluzi kako mušterijama tako i kompanijama koje žele da poboljšaju svoj odnos sa potrošačima kao i svoje poslovanje. Obratite nam se na kontakt@nikadvise.com i možemo da uspostavimo saradnju.

 • Želimo da budemo medijski partner.

  Hvala vam na interesovanju! Otvoreni smo za različite vidove saradnje, obratite nam se na kontakt@nikadvise.com sa svojim predlogom.

 • Kako da podržim vaš rad?

  Ukoliko želite da uspostavimo neki vid poslovne saradnje, možete nam pisati na kontakt@nikadvise.com. Ukoliko želite da razglasite svojim poznanicima i prijateljima da ovaj portal postoji, svako spominjanje našeg rada i deljenje na društvenim mrežama je dobrodošlo.

 • Da li ste vi zvanična vladina organizacija?

  Ne, mi smo tim ljudi koji je uvideo da postoji veliko nezadovoljstvo potrošača i želimo da budemo spona između tih potrošača i kompanija iz dva razloga: kako bi potrošači imali brz i efikasan medijum za žalbe, i kako bi kompanije mogle da unaprede svoje poslovanje. U APR-u smo registrovani kao udruženje Nikad Više.

 • Zašto da se obratim vama, a ne društvu za zaštitu potrošača?

  Zato što je društvo za zaštitu potrošača pravno telo koje pravno štiti potrošače ukoliko je zakon narušen od strane prušaoca usluga ili robe. Ukoliko su potrošači pravno oštećeni, Nikadvise.com upućuje te korisnike na društvo za zaštitu potrošača, ali primarni cilj ovog portala je da sakuplja, analizira i prosleđuje nezadovoljstvo potrošača.

 • Kako se borite protiv ,,botova’’?

  Portal ima aktivne anti-spam sisteme koji ne dozvoljavaju da osoba sa istom IP adresom, istom mejl adresom, potpuno istim sadržajem ostavi komentar. Takođe, svi komentari prolaze i ljudsku proveru i analiziraju se, i tako se uveravamo da su komentari iskreni i validni.

 • Kako mogu da se oglašavam preko vašeg sajta?

  Oglašavanje preko našeg sajta nije moguće.

 • Kako može firma da odgovori na komentar?

  Za sada, firma može da odgovori na komentare nama, a mi ćemo odgovor – ukoliko se tiče isključivo sadržaja upućenih komentara – proslediti našim korisnicima.

 • Kako firma može da dobije sve komentare vezane za nju?

  Ukoliko jedna firma želi da dobije sve komentare koje imamo u našoj bazi podataka, može da nam se obrati na kontakt@nikadvise.com. Mi smo uvek otvoreni za uspostavljanje saradnje.